hogyanhasznaljukgyertya

Hogyan használjuk gyertyáinkat?

Az illatgyertyázásnak is megvan a saját technikája, hogy gyertyáidat valóban hosszú ideig tudd használni. Amikor meggyújtottad a gyertyát, nagyon fontos, hogy hagyd égni a gyertyát, amíg az olvadt viasz el nem éri az edény szélét. Ezt memóriaégetésnek nevezik. A megfelelő memóriaégetés biztosítja, hogy a gyertyád élettartamát növelni tudd.

Nagyjából 2-3 óráig is eltarthat, mire a tégely széléig elér az olvadt viasz. Az, hogy mennyire gyorsan olvad meg a gyertyád nagyban függ attól, hogy szójaviasz gyertyát használsz vagy parafinosat, továbbá az illatgyertya nagyságától és a kanócok számától is.

Miután az olvadt viasz elérte a széleket, elfújhatod a gyertyát, de fontos, hogy hagyd kihűlni! Ha kihűlt, finoman csípd le az elszenesedett részt a kanócból. Ehhez használhatsz speciális kanócvágót, de akár ollóval vagy az ujjaiddal is eltávolíthatod. Amire viszont nagyon figyelni kell, hogy próbáld meg a lehető legegyenesebbre törni, vágni a kanóc tetejét.

Amikor a gyertya vége felé jársz, fokozottan figyelj rá, mert ilyenkor már nem csak az üveg oldala, de az alja is átforrósodhat! Ha túlhevül az üveg alja, előfordulhat, hogy a kanóctalp rögzítése meglazul és félrecsúszik a kanóc. Ha ezt nem veszed észre időben, az egyenlőtlen hőeloszlás miatt az üveg megpattanhat! Lehetőleg ne hagyd teljesen a talpáig égni a gyertyát, kb. 1 cm viaszt hagyj az üveg alján!

Figyelem: soha ne hagyd felügyelet nélkül a gyertyát. Ügyelj arra, hogy hőálló felületre helyezd. Tartsd távol háziállatoktól, gyerekektől és gyúlékony tárgyaktól.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *